Skreddersydd damebunad kr. 26 990,-.

Vi selger også ferdigsydde bunader i str. 32-50.

Ferdigsydd bunad på størrelse kr. 23 990,-.

Kom innom butikken vår og prøv!

Oslobunaden anno 1947 er lys blå, og nederst på skjørtet - hvor broderiet befinner seg, er det innfelt et grått stykke. Dersom bunaden ikke har dette grå feltet - kan den ikke kalles den originale Oslobunaden. Fargene som ble valgt den gang da bunaden så dagens lys, er hentet fra Oslos byvåpen. Motivene på broderiet er inspirert av Oslomarkas sommerblomster og kan beundres på skjørtet, livstykket og lua. På veska er det St. Hallvard som er i fokus.

Man kan velge mellom grå og hvit skjorte, med og uten broderier. Det benyttes naturmaterialer - enten bomull eller lin. Sølvet som hører til Oslobunaden er spesiallaget for bunaden, vi innehar enerett og man har nå to muligheter til å velge lås med navnet OSLO inngravert. Tilhørende ytterplagg velges etter ønske – cape, jakke eller sjal -  samt annet tilbehør som hårbånd, silkeskjerf, underskjørt, sko, strømper og bunadspose. 

Oslobunaden er så langt det lar seg gjøre, norskprodusert, og blir skreddersydd til deg av en av våre 4 dyktige syersker - alle med svennebrev i Kjole- og draktsøm – på systua til Oslobunaden i Akersgata 47, inngang Citypassagen, 0180 Oslo. De har over 30-års erfaring tilsammen med søm av Oslobunaden og setter sin ære i å gjøre et godt, vakkert og solid arbeid.

Ullstoffet i bunaden spesialproduseres av Gudbrandsdalens uldvarefabrikk, og vi innehar eneretten på dette stoffet. 

 

Ønsker du å bestille en skreddersydd Oslobunad?

Da går vi fram på følgende måte:

Du må aller først ta kontakt for å sette deg på kundelista vår og betale et depositum pålydende 5000,-. Dette kan gjøres pr. tlf, mail eller ved oppmøte i butikken vår – Fru Lyng Sov & Bad, Akersgatat 47, 0180 Oslo. Se kontaktinfo

Du må beregne en viss ventetid, så vær ute i god tid! 
Når du setter deg på kundelista, er det fint om du samtidig opplyser oss om hva du ønsker (dersom dette allerede er avklart) av annet tilbehør, ytterplagg og sølv. Dette vil gjøre det enklere for oss å ha alt ferdigstilt ved ønsket hentedato. 
Ved bestilling av Oslobunaden følger stakk, veske og belte med. 

Så broderes bunaden hvis ikke dette er gjort på forhånd.
Når vi nærmer oss montering, tar vi kontakt for måltaking.
Ved måltaking er det fint om du sier fra (hvis du ikke allerede har gjort dette) dersom du nå ønsker jakke eller cape levert samtidig som bunaden.

Nå er vi klare for å klippe, montere og tilpasse bunaden etter dine mål. 
Så prøves den inn to – av og til 3 ganger - for å oppnå så fint resultat som mulig.

Ved henting ser vi veldig gjerne at bunaden med alt tilbehør prøves en siste gang før den forlater systua. Dette gjøres for at både du og syersken er sikre og enige om at den sitter akkurat som den skal. Da skal det ikke være noe i veien for at du kan ta den med, bli fornøyd og ha et flott antrekk til enhver festanledning. 

Se også vårt tilbehør: